HERFST BIJEENKOMST

Op donderdag 18 november organiseert het CSO-Doetinchem in restaurant Het Onland een informatieve bijeenkomst met aansluitend een uitgebreid lunchbuffet.

De inloop is om 11 uur en U wordt ontvangen met koffie of thee.

Van 11.30 uur tot 12.15 uur is er een presentatie van Stichting De Zonnebloem over hun activiteiten en mogelijkheden. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

Vanaf 12.30 uur is het lunchbuffet.

Voor €.8,- per persoon kunt U deelnemen inclusief lunch. Contante betaling bij binnenkomst in de zaal. Het is verplicht U vooraf aan te melden. Let op: Het aantal deelnemers is beperkt, dus vol is vol! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!!

Leden van de Seniorenvereniging Doetinchem kunnen zich aanmelden voor deelname bij:

Nelleke IJsebrands :Tel: 0314-330411 of e-mail: j.ijsebrands@kpnplanet.nl

Gratis opfrissen van Uw verkeerskennis

Verkeersvoorlichting voor fietsers ebikes en scootmobiel.

Het CSO-D organiseert samen met de gemeente, Mobycon (mobiliteit) en de fietsersbond een middag om 55- plussers in de gelegenheid te stellen om hun kennis van de verkeersregels op te frissen.

Het programma:

• Ontvangst in de hal van het stadhuis met een kop koffie of thee.
  • Uitleg verkeersregels op rotondes
  • Bespreken nieuwe verkeersborden
  • Voorrangsregels op kruispunten.
  • Wat is de positie van de scootmobiel in het verkeer.
  • Uitleg over het verschil in fietsen, snelheid , helmplicht etc.

WanneerWoensdag 27 oktober 2021

Tijd        : 13.30 uur tot 14.15 uur theorie en aansluitend stadsplein

14.30 uur - 15.15 uur theorie en aansluitend stadplein

Waar      : Raadzaal Stadhuis en stadsplein, Raadhuisstraat 2, 7001 EW Doetinchem

Opgeven: bij Mevr. Sanny Biemans (Beleidsmedewerker verkeer) Telf.nr. 0314-377476 of per                      email: sanny.biemans@doetinchem.nl

Overleggen CSO-D

et bestuur van het Centraals Senioren Overleg - Doetinchem vergadert 10 maal per jaar en heeft regelmatig overleg met de wethouder.

Het eerstvolgend overleg vindt eind september 2021 plaats. Dan staan de volgende punten op de agenda:

• Wonen voor senioren
  • Mantelzorg
  • Veiligheid
  • Huishoudelijke hulp

Als U nadere toelichting wilt op bovengenoemde punten of zelf een item op de agenda wilt laten plaatsen dan mag U contact opnemen met Jan IJsebrands (Tel 0314-330411).

Thema middagen

Het CSO-D organiseert regelmatig themamiddagen.

VOORAANKONDIGING HERFST BIJEENKOMST

Op donderdag 18 november organiseert het CSO-  Doetinchem in restaurant Het Onland een informatieve bijeenkomst met aansluitend een uitgebreid lunchbuffet.

De inloop is om 11 uur en U wordt ontvangen met koffie of thee.

Vanaf 12.30 uur is het lunchbuffet. Voor Euro 8,- per persoon kunt U deelnemen inclusief lunch.

Contante betaling bij binnenkomst in de zaal.

Leden van de Seniorenvereniging Doetinchem kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname bij: Nelleke IJsebrands Tel: 0314-330411, mail: j.ijsebrands@kpnplanet.nl

Handige links voor senioren

In deze uitgebreide kennisgids wordt de meest recente informatie gegeven over verschillende thema's als:

• Wat is valpreventie en waarom is dit belangrijk?
  • Wat zijn de meest voorkomende oorzaken bij vallen?
  • Welke maatregelen kunnen genomen worden om vallen te voorkomen?

Voor senioren een relevant thema, vooral omdat een valongeval helaas vaak de reden is waarom veel senioren niet meer thuis kunnen (en willen) wonen.

AOW-gerechtigden kunnen hier onder andere meer lezen over de stijging van de AOW-leeftijden, de nieuwe belastingtarieven en de betaaldata. In de toekomst zal de informatie steeds worden aangepast, waardoor deze actueel blijft.

In dit overzicht zijn parken verzameld die zich sterk richten op 55+ers. De parken onderscheiden zich bijvoorbeeld door:
  • Duidelijke coronamaatregelen (en toezicht)
  • Kortingen voor senioren
  • Rustige omgevingen met fiets,- en wandelpaden
  • Gelijkvloerse vakantiebungalows (met extra brede paden voor eventuele rolstoelen en scootmobielen)
  • Vakantiebungalows dichtbij de recreatieve,- en parkeerfaciliteiten
  • Aanwezigheid van grotere accommodaties voor (complete) familieweekenden