Welkom op deze website

De Senioren Vereniging Doetinchem (SVD) stelt zich ten doel de belangen van senioren te behartigen in de ruimste zin van het woord, zowel individueel als collectief.

Cursus omgaan met dementie

Voor partners, kinderen en naasten van mensen met dementie

Dinsdagochtend 7 juni a.s. start een training voor mantelzorgers van mensen met dementie. Deze bijeenkomsten voor naasten wordt georganiseerd door de Mantelzorgcentrale van Buurtplein. 4 ochtenden gaan we met elkaar ervaren, uitwisselen, oefenen en (proberen te) begrijpen wat dementie is en hoe je als naaste het beste kunt reageren. De cursus is voor naasten van mensen met dementie die thuis wonen.

Praktische informatie:

Data van de bijeenkomsten: 7 juni, 21 juni, 5 juli en terugkombijeenkomst 23 augustus

Locatie: Buurthuis de Zuwe, De Bongerd 2 in Doetinchem

Tijdstip: 9.30 uur – 11.30 uur

Deelname is gratis.   Lees meer

Thema middag CSO-D op donderdag 9 juni 2022

Locatie:     Sporthal “De Bongerd”, Bongerd 81, 7006 NH te Doetinchem

Aanvang:    14.00 uur tot 16.00 uur.

INLOOP 13.30 UUR MET KOFFIE-THEE EN WAT LEKKERS.

Er worden de volgende onderwerpen komen aan de orde;

  • MET ZORG OUDER WORDEN en 
  • SENIOREN EN VEILIGHEID

Lees meer

Bustocht 14 juni a.s.

ER ZIJN NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR VOOR
DE BUSTOCHT OP 14 JUNI.
Informatie en Opgeven  bij: Nelleke IJsebrands, email: j.ijsebrands@kpnplanet.nl
Tel: 0314 330411.

Gratis opfrissen van Uw verkeerskennis

Wilt u uw kennis over het verkeer voor fietsers, e-bikes en scootmobiel eens opfrissen? En bent u 55 jaar of ouder? Kom dan naar de flexibele fietsdag van het CSO, gemeente Doetinchem, de fietsbond en Mobycon (mobiliteit) op dinsdag 21 juni 2022.

Wanneer:                      dinsdag 21 juni 2022

Tijd:                             10:00-11:00 uur

Locatie:                        Stadhuis, Raadhuisstraat 2 in Doetinchem. Lees meer

Komt u in aanmerking voor de energietoeslag 2022?

De overheid heeft een energietoeslag in het leven geroepen. Deze toeslag is bedoeld voor mensen met een lager inkomen die het extra lastig hebben door de hoge energieprijzen. Dit is wat er nu bekend is over de aanpak van de gemeente Doetinchem bij het uitkeren van de energietoeslag. 

De gemeente Doetinchem heeft besloten dat inwoners uit de gemeente die een bijstandsuitkering ontvangen, uiterlijk 1 april 2022 € 800 energietoeslag ontvangen. Inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die geen bijstandsuitkering ontvangen, ontvangen deze vergoeding ook. Vanaf 4 april 2022 kunnen zij een aanvraag doen via de website van de gemeente Doetinchem. Daar is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden en uitzonderingen.

NIEUWE LEDEN

Uiteraard willen wij als vereniging verder groeien! Daarom zijn we  een permanente ledenwerfaktie gestart. Voor ieder nieuw lid dat U aanbrengt, ontvangt U een VVV- cadeaubon van €10,- . Als de betaling van het nieuwe lid op de bankrekening van onze vereniging is bijgeschreven, wordt de attentie bij U thuis bezorgd!

Schouders er onder! Samen worden we sterker!

Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV dagelijks bereikbaar

Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV? Of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen. Het kan ook zijn dat u (onverwachts) noodgedwongen afhankelijk van het OV bent maar nog niet hoe het werkt. Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. De OV-ambassadeur neemt met het antwoord met u door. Dat kan telefonisch of via beeldbellen.
Wanneer:
maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 tot 12.00 uur
dinsdag en donderdag tussen 13.30 tot 15.00 uur
maandag en woensdag tussen 18.30 tot 20.00 uur
Telefoonnummer: 038 - 303 70 10

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!
Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur